OZ TAMGASI- SVASTİKA...
🌟Ari ırkın-aryanizmin sembolü olarak görüldüğünden Alman nazi partisi tarafından sembol olarak seçilen, esasen Asya menşeili olup orta Asya Turan uygarlığından Hintlilere geçen ve kayıp Mu kıtası hakkındaki ender kaynaklardan biri olan Naacal tabletlerinde de yer alan, Sanskritçe’de “mutlu yaşam” anlamına gelen tamga…
evet svastika bir tamgadır.
hem de proto Türk menşeili bir tamga…
—Bu sembole ait bulgular İndus Vadisi Medeniyeti’ne kadar uzanmaktadır. Özellikle Harappa’da yapılan kazılarda ve medeniyete ait mühürlerdeki kabartmalarda oldukça sık rastlanmıştır. Uğur şans getirmesi için kullanılan bir semboldür.
—Panini’nin (M.Ö. 4. yüzyıl, Pushkalavati (bugünkü Gandhara, Pakistan) Hindistan'da yaşamış Sanskrit dil bilimci. Tarihte, dil kuralları ve söz varlığı ile ilgili çalışan ilk bilim insanlarındandır. Sanskrit diliyle ilgili çalışmaları ile bilinir.)
ünlü gramer çalışması Ashtadhyayi’nin 8. bölümünde de Svastika’nın adı geçmektedir. Son yıllara kadar kökeninin Arilere dayandığı düşünülmekteydi, fakat son yıllarda yapılan bilimsel çalışmalar, kökeninin Ön Türk kültürüne dayandığını ve onlar vasıtası ile dünyanın değişik yörelerine yayıldığı yönünde önemli bilgi ve belgeler ortaya koyulmuştur.
—Oz Tamgası, tarihte ilk kez Türkler tarafından kullanılan ve OZ’laşarak tanrıya erişmeyi temsil eden, sonrasında dünyaya yayılarak bir çok medeniyette kullanılan evrensel bir damgadır. Dünya genelinde Svastika olarak bilinmektedir.
Oz Tamgası günümüzde Cermen ırkı (Almanlar) tarafından kullanılması ile Gamalı Haç olarak adlandırılmaktadır.
—Ne Anlama Gelir?
Oz damgası, ozlaşarak Tanrı'ya erişmeyi temsil etmektedir. Öbür dünyaya geçerek orada şekil değiştirerek (metamorfoz) yeniden oluşum şeklindeki düşünceyi kapsar.
Mevlevi ve Bektaşilerde, insanların grup halinde eksenleri etrafında dönerek göğe yükselme inancı yaygındır.
Saz şairleri de sazları ile canları ozlaştırır. Tanrıya eriştirirler. Bu nedenle saz şairlerine ozan (oz-an) denilmektedir.Bu kavram, güneş kültüne ait kutsama töreninde de görülmektedir.
—Mu Kıtası
Naacal tabletleri’ni ortaya çıkaran İngiliz albay James Churchward Hindistan ve Meksika’da yaptığı uzun araştırmalar neticesinde Pasifik’teki kayıp kıta Mu‘nun izlerine rastlamıştı.(Churchward’ın 50 sene süren bu çalışmaları 4 kitapta toplanmıştır) İşte bu Churchward’a göre Svastika (Oz Tamgası) Mu kıtasının dinsel sembollerinden biriydi ve kutsal bir “öge” idi…Aztek ve Mayalar’ın bu sembolü mezar taşlarında, kıyafet ve mücevherlerinde kullandıkları da biliniyor.
—“Svastika” Sanskritçe bir kelime olup, en basit tabiriyle “iyi olma”, “iyi varlık”, ve “iyi şans” anlamlarına gelmektedir. Ancak farklı kültürlerde farklı isimlere sahiptir – mesela Çin’de “Wan” ; Japonya’da “Manji” ; İngiltere’de “Fylfot” ; Almanya’da “Hakenkreuz” ; Yunanistan’da ise “Tetraskelion” veya “Tetragammadion” isimleriyle bilinir.
—Kolları saat yönünde dönük olan Svastika başarı,uğuru ve aydınlığı; kolları ters yöne dönük şekli ise geceyi ve uğursuzluğu sembolize ettiği belirtilir. Svastika’nın dört kolu, dört kozmik gücü simgeler. Yine bazı kaynaklarda, eski dönemlerde bu sembol sayesinde dört kozmik gücün etki altına alınıp büyü yapıldığı belirtilir.
Sağa dönük, yani kolları saat yönünde dönen svastika sola dönük stastika arasında kesin bir ayrım yapılır. Sağa dönük svastika güneşle ilgili bir simge olarak kabul edilir ve kollarının dönüşü güneşin günlük hareketini temsil eder. Sola dönük svastika ise daha çok geceyi, ürkütücü tanrıça Kali’yi ve büyücülüğü simgeler.
—Sanskrit bilgini Prabhat Ranjan Sarkar, 1979 yılında, svastika sözcüğünün derin anlamının “kalıcı zafer” olduğunu söylemiş ve her sembol için geçerli olduğu gibi, bu sembolün de, çıkarılan manaya bağlı olarak, hem pozitif hem de negatif anlamları olabileceğini belirtmişti. Hinduizm’de sağ tarafa dönük svastika, Tanrı Vişnu ve güneşi temsil ederken, sola dönük svastika ise Kali’yi ve büyüyü temsil etmektedir. Sembollerin çift anlamlı olması eski geleneklerde oldukça yaygındır; örnek vermek gerekirse, Pentagram sembolü (beş noktalı yıldız) baş aşağı durduğunda olumsuz, yukarı doğru çevrildiğinde ise olumlu bir anlama sahiptir.
—Svastika sembolüne hemen hemen her medeniyet , kültür ve inançta rastlanmaktadır.
—Madam Blavatsky
Alman bir baba ve Rus bir anneden dünyaya gelen “Madame Blavatsky” Nazi ideolojisinin temelini oluşturan kitabı The Secret Doctrine’i (1888) bu seyahatinin sonunda yazmıştı. Bu kitap, modern çağda tekrardan sökün eden ezoterik ve mistik fikirlerin çarpıcı bir örneğiydi. Temel tez doğunun bilgeliğini modern bilimle kaynaştırmaktı. Madame Blavatsky kitabını içeriğinin kaynağı olarak ise insanlık tarihinin bilgisine sahip “mahatmaları” (Büyük Ruh/ Budist Azizleri) gösteriyordu. Bu bilgiler ona Tibet’te yedi ezoterik sembol aracılığıyla aktarılmıştı. Bu semboller arasında en önemli olanı ise Svastika’ydı.
—Blavatsky her sembolü insanlığın bir evrim aşamasıyla özdeşleştirmişti. Yedi ırk insanlık tarihinde önemli roller üstlenecekti. İnsanlığı karanlıktan ışığa taşıyacak ve insan evriminde yeni bir dönem açacak nesil/ırk Aryan adını taşıyordu. Paranormal güçleri olan Aryan ırkının sembolü ise Svastika’ydı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder