Dev Güneş Aynaları ve Sofistike Lensler - Atalarımız Tarafından Kullanılan İleri Antik Teknoloji
Gelişmiş antik teknolojinin kanıtı birçok yerde bulunabilir. Tarihi yeniden yazan ve atalarımızın daha önce düşündüğümüzden daha gelişmiş olduğuna dair kanıt sunan eserlerle karşılaşıyoruz.
Tüm eski nesneler bulunamaz, ancak efsanelerde ve kutsal metinlerde dikkate değer yüksek teknoloji ürünü cihazların birkaç açıklaması vardır.
Objektiflerin bilimsel faydaları binlerce yıl önce atalarımız tarafından biliniyordu. Teleskop resmi olarak 16. yüzyılda icat edilmiş olmasına rağmen, eski Asur gökbilimcilerinin yaklaşık 3.000 yıl önce gökyüzünü izlemelerine izin veren Nimrud lensini kullanmış olmaları mümkündür.
Minoslular yaklaşık M.Ö 3000’den M.Ö 1100’e kadar var olmuş bir Girit Tunç Çağı medeniyeti idi. Bu insanlar, yumuşak taşlar, fildişi veya kemikten ustaca oyulmuş küçük, harika mühürler yarattılar. Kuşkusuz onların yaratılması, ustaların ve özel araçların olağanüstü becerilerini gerektiriyordu.
Araştırmacılar uzun zamandır eski insanların kullandığı teknolojileri merak ediyorlar. Minoslular nasıl minik, mikroskobik gravürler yaptılar? Bu tür görüntüleri üretmek için, yüzeyi büyütmek için en az bir araç kullanmış olmaları gerekir. Minoslular belki de Babillerin lenslerini kullanmayı mı öğrendiler?
Eski Mısır ve Babil Tapınaklarında Kullanılan Kristal Lensler
Kristal lenslerin kullanımı eski Mısır'da yaygındı. Antik “Sürekli Yanan Lambaların Gizemi” makalemizde , atalarımızın sonsuz ışığın sırrını keşfetme olasılığını tartıştık.
Flavia Anderson, “Kadim Sır: Güneşten Ateş” adlı kitabında ileri ışık kaynakları konusunu tartıştı. Birçok Grail efsanesinin eski kristal merceklerin varlığına dayandığını öne sürüyor.
Bu kristal mercekler, özellikle dini törenlerde eski Mısır ve Babil tapınaklarında rahipler tarafından kullanılan değerli nesnelerdi.
Anderson ayrıca, Anka Kuşu efsanesinin, onu tüketen ateşin küllerinden yükselen, belki de büyüteç kristali kullanan bazı ritüellere dayandığını düşünüyor. Anka Kuşu efsanesi bir dizi eski uygarlık tarafından biliniyordu. Roma, Yunan veya Mısır mitolojileri, Güneş'in, ölümsüzlüğün, yeniden doğuşun, dirilişin ve sonsuz yaşamın sembolü olan inanılmaz bir efsanevi ateşböceği Anka’dan bahseder.
Bu efsanevi yaratığın Çin, Japonya ve Hindistan'daki muadili de var ve bu kültürlerin her birinde, Anka Kuşunun birçok görünüşü yaratıldı, ancak hepsinin benzer önemi var. Hepsi birbirine benziyor.
Anderson, güneşi kuru saman veya başka bir çırpıcıya odaklamak için özel bir mercek kullanıldığını ve daha sonra eğitimli bir kuşun ateşle oynadığını düşünüyor. Kitabında, eğitimli bir kuşun, bir kalenin, bu durumda, ateşle oynayabildiğini ve hiçbir şekilde yakılamayacağını veya zarar görmeyeceğini gösteriyor.
Belki de eski kristal lensler Anka Kuşu efsanesini açıklıyor.
Kristal mercek bilgisi Mısır'dan ve yakın Doğu'dan Güney Amerika'ya yayıldı. “İspanyollar Peru'ya vardıklarında dinsiz rahiplerin metal bir bilezik içine yerleştirilmiş içbükey bir fincan aracılığıyla kutsal ateşlerini güneş ışınlarından yakmaya alışık olduklarını kaydettiler,” Childress Tanrılar Teknolojisi kitabında bunu yazıyor.
Sihirli Aynaların Eski Sırları
Antik Çin ve Japonya'da, insanların sihirli aynalara aşina olduğu biliniyordu. Eski Çin “büyülü” aynalarının kesin kökenleri bilinmemektedir. Yaklaşık 1.200 yıl önce, 'Kadim Aynaların Kaydı' başlıklı bir kitap hala mevcuttu ve bu esrarengiz nesnelerin ve yapılarının sırlarını içeriyordu. Ne yazık ki, kitap bin yıldan fazla bir süredir kayıp.
Bugün, ön tarafta ışık parladığında desenleri arkadan yansıtma yeteneğine sahip bin yıllık “büyülü” aynaların arkasında hangi sırların olduğunu merak ediyoruz? Antik Çin'de, 't'ou kuand ching' adı verilen ve tam anlamıyla “ışık ileten ayna” anlamına gelen nadir bir ayna türü vardır. Güçlü bir ışık, süslenmemiş cilalı ön yüzeye çarptığında ve bir duvara veya ekrana yansıtıldığında, aynanın arkasını süsleyen desenler yansımada gizemli bir şekilde görünür.
Eski Yüksek Teknoloji Silahları Olarak Kullanılan Dev Güneş Aynaları
Eski Çin efsaneleri, savaşçılar tarafından düşmanı yakmak için taşınan bir Ying-Yang aynasını tanımlar.
Tüm dev güneş aynalarından en ünlü buluş, M.Ö. 287'de doğan Yunan matematikçi ve bilim adamı Arşimet tarafından yaratıldı. Bazı alternatif tarih araştırmacıları buna “eski ölüm ışını” diyorlar. Korkunç güneş aynası, MÖ 212-215'te Syracuse Savaşı'nda işgalci Roma filosuna ateş açmak için kullanıldı.
Arşimet'in savaş makineleri üzerindeki çalışmalarının kanıtı ve bilgisi, Polybius, Livy ve Plutarch gibi sonraki tarihçilerden bize geliyor. Gerçekten ne olduğunu kesin olarak belirlemek zor. Ancak, Zonares ve Tzetzes'in yazımından itibaren Syracuse Savaşı sırasında büyük bir aynanın kullanıldığını öğreniyoruz.
“Marcellus [Roma Generali] gemileri bir pruva atışı yaptığında, yaşlı adam [Arşimet] bir çeşit altıgen ayna yaptı. Aynasından, menteşeleri ve belirli metal plakaları ile hareket ettirilen aynı türden diğer küçük aynaları uygun mesafelere yerleştirdi. Hem yaz hem de kış aylarında öğlen vakti güneş ışınlarının ortasına yerleştirdi. Bu şekilde yansıyan ışınlar, gemilerde korkunç bir ateşli çıra başlattı ve bir yay atış mesafesinden onları küllere indirdi. Böylece yaşlı adam buluşları sayesinde Marcellus'u şaşırttı. ”
Arşimet bu dev aynayı ve parabolik diski oluşturarak Güneş ışınlarını bir filoya odaklayıp gemileri ateşe verebildi.
Güneş ışınlarını küçük bir tahta parçası üzerinde yoğunlaştırmak için bir büyüteç kullanarak, ateşe vermek kolayca yapılabilir. Bununla birlikte, Arşimet yöntemini sorgulayanlar, o zamanlar ahşap bir geminin güvertesini ateşe verecek kadar güneş ışığına konsantre olacak şekilde mevcut araçlarla bir mekanizma inşa edip edemeyeceğini merak ediyordu.
Birkaç yıl önce, Mythbusters televizyon ekibi, 500 gönüllü tarafından kontrol edilen 500 düz ayna kullanarak eski savaşı yeniden inşa etmeye çalıştı. Bir saat boyunca Güneş'i bir yelkene odaklamaya çalıştılar (ateşleme noktası sadece yaklaşık 500 derece Fahrenheit olmalı) ama sadece sıcaklığı yaklaşık 230 dereceye kadar çıkarabildiler.
Televizyon ekibi, bir gemiyi aynalarla ateşe vermenin teorik olarak mümkün olduğu sonucuna vardı, ancak Arşimet'in bu yöntemi savaşta kullanması pek olası değildi.
Bu sonuca katılmayanlar, aynaların gemide değil mürettebatta kullanılabileceğini düşündürmektedir. Size odaklanan bir ışık huzmesi cilt sıcaklığınızı 200 derecenin üzerine çıkarabilir ve son derece tatsız olur. Ayrıca saldırılan geminin mürettebatını suya atlamaya zorlardı.
Arşimet'in dev güneş aynasının savaşta nasıl kullanıldığını asla bilemeyebiliriz, ancak atalarımızın mercekleri, farklı ışık kaynakları formlarını ve bugün henüz bilmediğimiz silahları kapsayan ileri bilgiye sahip olduklarını biliyoruz. Tüm soruları cevaplayamasak da, geçmişin farkındalığı bize çağdaş dünyamız ve geçmiş zamanlar arasında karşılaştırma yapmak için gerekli kaynakları sağlıyor. Bu bilgi geleceğimizi şekillendiriyor.
Yazan: Ellen Lloyd - AncientPages.com Haziran 15, 2020
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder