27 Ekim 2017 Cuma

---2---

(Dharana Konsantrasyon teknikleri,sy:201)


Sigmund Freud'un üç temel zihin kategorisine, yani “Ego”, “İd” ve “Süper ego” ya, NLP’nin kurucuları Richard Bandler ve John Grinder bilinçdışını da ekleyerek dörde çıkarmış.


Sigmund Freud’un “süper ego” adını verdiği dördüncü düşünce boyutu, Ralph Waldo Emerson tarafından “ruh üstü” olarak adlandırılmıştır. Freud’un öğrencilerinden Alfred Adler, buna “kolektif bilinç üstü alan” derken, Freud’dan ayrılan Carl Gustav Jung “Supra Bilinç” adını vermiştir.


Bu unsura Napoleon Hill tarafından “Sonsuz Zekâ” adı uygun görülmüştür. Kendisi aynı zamanda, Amerika’daki tüm başarılı insanların bunu kariyerleri boyunca kullandığını ve en büyük başarılarını bu “Sonsuz Zekâ” sayesinde elde ettiklerini rapor etmiştir.


İtalyan psikolog Roberto Assagioli ve diğerleri buna “bilinç üstü zihin” veya “Tanrı Zihni” adını vermektedirler. 


Ona hangi ismi uygun görürseniz-görün, o, istediğiniz her an ulaşabileceğiniz ve sayesinde arzuladığınız hedefleri elde edebileceğiniz evrensel bir güçtür.


Gelişmelerin kaynağı


Büyük bestekârlar, bestelerini yaparken süper bilinç zihinlerini harekete geçirerek ondan faydalanmışlardır. Mozart, kâğıda dökmeye başlamadan önce, bütün bir operayı notası notasına zihninde canlandırıyordu. Ardından zihnindeki operayı, tek bir hata yapmadan kâğıda döker ve halk önünde çalardı. Müzik tarihinde buna benzer bir olaya henüz rastlanmamıştır.


Beethoven en büyük bestelerini sağır olduktan sonra yapmıştır. Bestelerini kâğıda dökmeden önce, onları zihninde duyar ve görürdü. 


Fizikçi Stephan Hawking, Lou Gehrig hastalığının pençesine o denli düşmüştür ki, tek bir harf yazmak için bile özel bilgisayar kullanmaktadır. Buna rağmen, süper bilinç zihnini kullanarak, “Zamanın Kısa Bir Tarihi” adlı kitabıyla dünyanın en çok satan yazarları arasına girmiştir.


Mimar Sinan yada Mevlana gibi büyük isimlerin bugün bile hayranlık uyandıran yaşam, vizyon ve süper bilinçlerinin yansımalarını fark etmiyor musunuz?


Büyük mucit


Thomas Edison, hayatı boyunca, neredeyse tamamı seri üretime geçmiş 1.093 adet icadın patentini Amerikan Patent Dairesi’nden almıştır. 1931 yılında hayata gözlerini yumduğunda, Amerikan iş gücünün tamı tamına altıda biri, Thomas Edison tarafından icat edilmiş ürünlerin imalatı ve dağıtımı için çalışıyordu.


Edison, kariyeri boyunca süper bilinç zihninden oldukça fazla yararlanmıştır. Böylelikle çözümsüz görünen sorunları rahatlıkla aşabilmiş ve elektrik, sinema, ses kaydı ve iletimi ilke yüzlerce başka alanda tarihin en önemli gelişmelerine imza atmıştır. Edison süperbilinç zihniyle iletişime girebilmek amacıyla gün içinde sık sık uykuya yatar ve sonra da icatlarını gerçekleştirirdi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder