12 Haziran 2018 Salı

Sütsüz. (!)

SÜTÜMÜZÜ KATLEDEN ADAM
''DE LAVAL''
....
UHT SÜT... ....................UHT İNSANLAR................ 
İNSAN SOYKIRIMIN KARTON KUTUDAKİ HALİ...
...
İnsanların en çok tükettiği bir besin maddesi olan süt doğal bir üründür.
Sütün doğallığı ;sütün deforme edilmediği, başkalaşmadığı ve özünün yok olmadığı ; halidir.
Doğal olan süt , kendisine yabancı bir maddeye nasıl dönüşüyor?
UHT teknolojisi ile ..
Nedir UHT teknolojisi ?
Yüksek sıcaklıklarda pastörizasyon 
Yüksek basınçlarda homojenizasyon
..
Bu teknolojiyi üreten Carl Gustaf Patrik De Laval 8 Mayıs 1845 te İsveç'te doğmuştur.
Fransa'dan İsveç'e göç etmiş ailesi .
De Laval mühendislik okur ve sıvıların merkez kaç kuvvetiyle bileşenlerine ayrılmasını sağlayan bir yöntem geliştirir. 
Öncelikle bütün mühendislik bilgilerini süt üzerinde denemeye başlar.

İLK MAKİNESİ SEPERATÖR
Sütü kremasından yani yağından ayıracak bir makine geliştirir.
Ayrıştırıcı görevi gören bu makine ile 1 saatte 150 Lt. sütün yağı çekilmiş olmaktadır.

AMERİKALILAR BAYILIYOR.
Amerikalılar unu beyazlatmayı başarmış olmakla birlikte, sütün kremasını ayırabilen bu makineye hayran kalırlar. 
Çünkü Amerika’da krema sütten yeterince ayrıştırılmadığı için yılda 35 milyon dolar kayıp olduğu hesaplanmaktadır .
De Laval’in buluşu bu kaybın ortadan kalkmasını sağladığından onlar açısından olağanüstüdür.
Artık Amerikalı kapitalistlerin ağzını suyu akmış,şaha kalkmak için büyük bir olanak bulmuşlardır.
Hız kapitalizmin en sihirli büyüme stratejisidir

YÜKSEK HIZ ADAMI
Amerikalılar ona “Yüksek Hız Adamı” (“The Man of High Speed”) vermişlerdir.
Kapitalizme takla attıran bu adam insanlığın temel besini olan sütü artık teknolojik oyuncak haline getirmiştir.
1883’te Oscar Lamm ile ortak kurduğu AB Seperator Amerika’da The De Laval Cream Separator Co.’ya dönüşür, adı daha sonra Alfa Laval olarak anılacaktır.
.
SÜT ÜRÜNLERİNDE GÖRÜLMEYEN TEHLİKE
Çoğu kez süt ürünlerinde içeriğindeki kimyasal katkı maddelerine, aromolara, renklendiricilere ,su tutuculara ve koruyuculara dikkat çekilir.
Oysaki bütün bu olup bitenlerin yanında sütün doğal halinin bilinçli olarak bozulmasını sağlayan endüstriyel teknolojik işlemler göz ardı edilir.
En tehlikeli olan bu endüstriyel teknolojidir
..
Ve bunun ilk başlatıcısı LA LAVAL' dir
1913’te öldüğünde, aldığı 92 İsveç patenti ve kurduğu 37 şirketi vardır.
.
La lavalin teknolojisi ; sadece sütü değil meyve sularından yağlara kadar bir çok doğal ürünü farklılaştırarak endüstriyel ürün haline getirmiştir.

1993 YILI ; LA LAVAL MEZARINDA DÖRT KÖŞE OLUR.
Alfa Laval, Rausing Ailesi’ne ait kutu üreticisi TETRA PAK ile birleşir,
Tetra Laval Group kurulur.
Süt ve Meyve suyu kutuya girer.
İddia ;çok hijyenik ve çok uzun ömürlü olmalarıdır
Büyük bir endüstri kurulur ve dünyaya yayılır.
İçme sütü kampanyalar ile teşvik edilir.
Meyve suyu içilmesi desteklenir.
Ne meyve suyunun içinde doğal vitaminler ve lifler vardır
Nede sütün için doğal proteinler ,yağlar ve bakteriler kalmıştır.

KUTU !...
Alfa Laval bir çok ülkede değişik firmalar ile ortaklıklar kurar.
Yeni teknolojiler gerçekleştirilir.
Dünyaya egemen olurlar.
.
2010’da Şangay Dünya Fuarı’nda Alfa Laval “Beter City, Beter Life” sloganıyla boy gösterir (“daha iyi şehir, daha iyi yaşam”; kutu da zaten “iyi olanı saklar”).
.
Kutu algısı o kadar mutlak hijyen kavramı ile iç içe anlatılırki ,kutuda ise '' hiç düşünme temizdir '' kavramı beyinlere çakılır.
.
Hiç kimse kutunun ardındaki endüstriyel teknolojik işlemleri düşünmez.
.
Teknoloji hayranlığı uyandıracak derecede bilimsellik göklere çıkarılır.
..
UHT NEDİR ?
Nedir UHT teknolojisi ?
Yüksek sıcaklıklarda pastörizasyon 
Yüksek basınçlarda homojenizasyon
..
PASTÖRİZASYON....................
Tencerede sütün kaynatılmasının çok uzağında ;
çok kısa sürede saniyeler içinde sütün ''basınç'' ile 
''mikro deliklerin'' içinden sıcak plakalar arasından geçirilme işlemidir.
Bu sıcaklık tenceredeki gibi 80-90 derece değil 150 -160 derecelere yaklaşan öldürücü bir sıcaklıktır.
.
HOMOJENİZASYON........................
Sütün içindeki zaten seperatörden çekildiği için çok az kalan süt yağının sütün her yanına dağıtılması amacıdır.
Bunun için çok yüksek basınçlarla bir mekanik işlem uygulanır
Bu basınç düzeyi 100 bar ile başlayan 300-600 ve 1000 bara çıkan basınç düzeyleridir.
Bu işlem bir kere değil bir kaç kez tekrar tekrar yapılarak her şey garanti altına alınır.
..
SAĞLIK VE HASTALIK 
Sağlık açısından hiç bir yararı olmadığı gibi zararlı olabilecek konuma gelen doğal maddelerin yabancılaşma hikayesidir bu .
Hastalıkların kaynakları araştırıldığında doğal ürünlerin özünün endüstriyel teknolojik işlemlerle bozulduğu artık daha iyi anlaşılacaktır..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder