29 Mart 2018 Perşembe

Ölülerle konuşmak.Sakın denemeye kalkmayın çok tehlikeli.Bilin diye yazdım..

NEKROMANSİ /ÖLÜ ÇAĞIRMA ÖLÜLERLE İLETİŞİME GEÇME

Nekromansi /Ölü çağırma ölülerle iletişime geçme olayına verilen addır. Ölülerle iletişime geçmenin amacı: onlardan çoğunlukla geleckte olacaklara dair bilgi alamk amacını taşımaktadır.

  NEKROMANSİ İLK NEREDE ORTAYA ÇIKTI?

İsrail, Çin ve Grek ve Romalılarda da kullanılan Nekromansinin kökeni Babil ve Mısır’a dayanmaktadır. Ortaçağ dönemine buralardan geldiği düşünülmektedir.

 HIRİSTİYAN KLİSESİ NEKROMANSİ İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR?

 Tahmin edilebileceği gibi Katolik Hıristiyan  aleminde nekromansi kesinlikle yasaktı. Bunu yapanlar şeytanla iş birliği yapmış sayılacak kadar sert ithamlarla karşı karşıya kalabiliyorsa da klise içinde gizli bir grup nekromansiye inanılmaz derecede ilgi göstermiş onu son derece popüler hale getirmişlerdir.

Nekromansi o kadar popüler hale geldi ki; Kilisedeki bu gizli grup ölülerle hatta meleklerle iletişime geçebilmek için büyü kitaplarına dahi başvuruyor falla ve majiyle ilgili çalışmalar yapıyordu.

Simyacılar dahil rahipler bu işe dört elle sarıldılar. Bunun için büyü kitaplarının yanı sıra kadim kaynaklardan özel şifreli alfabelere dâhil başvurmayı ihmal etmediler.

 ANADOLU’DA NEKROMANSİ ,ÖLÜ ÇAĞIRMA VAR MIYDI? 

Ortaçağ öncesi Anadolu’sunda  ölüler kadar şeytani ruhlarla(ne gerek varsa?!) iletişime geçme metotları vardı.

Önce yere belli ölçülerde çukur kazılıyor sonra ölü çağırma işlemi başlatılıyordu. İnanışa göre kazılan çukurlar yer altı dünyasıyla iletişime geçmek için kullanılmaktaydı bu bir çeşit portal vazifesi görüyordu. Yaşayanlar ve ölüler dünyası arasında bir kapı.

Avrupalı özel eğitimli bir grup 12 yüzyıl sonu ve 13. Yüzyıl boyunca Anadolu ve Arap kaynaklı büyü el yazmalarını çevirdiler. Bunları nekromansinin temel metinleri olarak kullandılar.

Elbette metinlerde dini semboller diğer bilgilerle sentezlenerek katkıda bulunmaktaydı.

NECROMANSER ARAÇLARI NELERDİR.

Ortaçağ ölü çağırıcısının ölü çağırmak için özel araçları vardı. Bu araçlar, kurban verme, çember ve kılıçlardı.

Sihirli alfabeler büyük güçlere sahipti.  Yere çizilen dairelere Hıristiyan ve gizli ilimler sembolleri eşlik ediyordu

Bedensiz varlıların memnun edilmesi çok önemliydi. Bu sebeple:  sadece hayvanlar değil, insanlarda kurban ediliyordu!

Önemli eserler.

Konu üzerine önemli eserler Rahip Tritmeus ve onun talebesi Agrippa tarafından kaleme alınmıştır.

Heinrich Cornellius Agrippa ad hala gizemini korumakta gizemli konular üzerine araştırma yapan insanların hâlihazırda ilgisine mazhar olmaya devam etmektedir.

Kendisinin Okült felsefeye dair 3 ciltlik bir kitabı bulunmakta olup bu kitaplarda kendisinin yarattığı düşünülen bir alfabe, kadim büyü formülleriyle, nekromansi için özel tablolar bulunmaktadır.

 Heinrich Cornellius Agrippa hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

 Nekromansi ayinindeki uygulamalar.

Nekromanser kılıcı alır. Bir çember çizili, özel sembol ve alfabeler bu çemberin çevresine özenle yazılır. Bu işlem titizlikle yapılmalıdır. Çünkü bu şekilde ölü çağırıcı kendine korunaklı bir alan yaratmaktadır.

Hemen sonrasında yere kazılan çukurdan iblis ruhlu bir yaratık çıkar. Çember nekromanseri koruyacağı için nekromanser kendinden emin bir takım büyülü sözleri sürekli söyler durur böylece iblis güçsüz hale gelir.

Çembere dahil olan 2 kişinin vazifesi ölüden gelen mesajları kaydetmek ve zamanı gelince iletmektir.

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder