11 Temmuz 2018 Çarşamba

Hitler’in Büyük Sırrı: Süper Asker Projesi

Hitler’in, İkinci Dünya Savaşı döneminde Süper Asker Projesi geliştirdiği ancak projenin tam olarak başarıya ulaşamadığı açıklandı. Alman Doktorlar Birliği’nin araştırması, nazilerin Alman askerlerini güçlendirmek, daha uzun süre savaşabilmeleri ve daha dayanıklı olmalarını sağlamak için toplama kamplarında mahkumlar üzerinde dennemiş olan, kokain temelli uyarıcı geliştirdiğini ortaya koydu.

Nazi Almanya’sında kullanılan ilaçlarla ilgili yapılan araştırma sonucunda, sürekli olarak daha uzun süre savaşabilmeleri için  bağımlılığa neden olan kimyasallar verildiği ortaya çıktı. Nazi ordusunun, savaş dönemindeki kullandığı ilaç metamfetaminden üretilen Pervitin adlı haptı. 1941 yılında başlayan Sovyetler Birliği’ne saldırı sırasında yüzbinlerce askerin bu haplara bağımlı hale geldiği ortaya çıktı. Nazi dönemine ait kayıtlar, 1939 ve 1945 yılları arasında askerlere yaklaşık 200 milyon Pervitin hapı dağıtıldığını gösteriyor.

Nazilerin uyuşturucu kullanımına dair bir kitap yazmış olan Kriminoloji uzmanı Wolf Kemper, “Bu, Hitler’in çok uzun süre önce kaybettiği bir savaşı kazanmak amacıyla kullandığı son gizli silahıydı” diyor. Yorulma hissini azaltan D-IX kod adlı ilaç Berlin’in kuzeyindeki Sachsenhausen toplama kampındaki mahkumlar üzerinde denendi. D-IX maddesi enjekte edilen mahkumlar sırtlarında 20 kilogram yükle, ile 90 km yolu hiç dinlenmeden yürümüş ve yaklaşık 24 saatlik bu yürüyüşten sonra ancak yorulabilmişler. Planlanan, ordudaki tüm askerlere bu ilacı vermekti. Bir farmakolojist, “Amaç, sıradan askerleri, denizcileri ve havacıları süper kapasiteye sahip robotlara dönüştürmekti” diyor.

Tıbbi uzmanlar, planın olumsuz yanının ise, çok sayıda askerin çaresizce bu ilaçlara bağımlı hale gelmesi olduğunu söylüyor. Berlin Askeri Tıp Akademisi’nden doktor Otto Ranke, Pervitin planının arkasındaki isimdi. İlacın insanlarda özgüveni ve kendini farkındalığı artırdığını bulmuştu. Savaşın en kanlı olduğu doğu cephesinde çok sayıda askere bu ilaç verildi. Ocak 1942 yılında 500 askerden oluşan bir grup, -30 derece sıcaklıkta Kızıl Ordu tarafından kuşatıldı. Doktor Pervitin verme kararını kayıtlarında şu şekilde anlatıyor: “Kar içinde ölmek üzere yere yığılmaya başladıklarında onlara Pervitin vermeye karar verdim. Bir buçuk saat sonra eş zamanlı olarak daha iyi hissettiklerini bildirmeye başladılar. Yeniden yürüyüşe geçtiler, daha ayık hale geldiler, canlandılar.
Günümüzdeki karşılığı kristal meth olan Pervitin’in en büyük etkisi uykusuzluğa dayanıklılık ve müthiş bir enerji. İlk defa Polonya çıkarmasında kullanılmış; işe yarayınca Fransa çıkarması için 35 milyon adet Pervitin dağıtılmış. Pervitin askerlere cesaret veriyor, soğuktan ve uykusuzluktan koruyordu. Bu sayede Almanların, 1.Dünya Savaşı sırasında 4 senede alamadıkları Fransa’daki bölgeleri dört gün içinde işgal etmeyi başardıkları öne sürülüyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder