30 Haziran 2018 Cumartesi

Yaşamızı uzatın.

PROBİOTİK BAKTERİLERİN NİTELİKLERİ VE YARARLARI
......
Bütün iyi bakteriler probiotik niteliklere sahip olamıyor.
Sağlığa olumlu etki yapan probiotiklerde olması gerekli ve zorunlu nitelikler vardır.
2. beyin sıfatının anlamı bu niteliklerde saklıdır.
.......................................................................
Mide asidine ve safra tuzlarına dayanıklıdırlar.
.
Midedeki kimyasal sindirimde fermentasyona yardımcı olurlar.
.
Besinlerin sindirimini kolaylaştırıp,emilimlerini sağlarlar.
.
Vitaminlerin sentezlemesini yaparlar.Minerallerin özümsenmesini sağlarlar
.
K2 ,H (biotin) vitaminleri, kalın bağırsakların girişinde üretirler
.
Bağırsakların sonuna kadar,canlı ,etkin ve güçlü formlarda ulaşırlar.
.
Bağırsak dokularına tutunarak ,koruyucu bir tabaka oluştururlar.
.
Bağırsaklarda zehirli ve zararlı maddelerin dışarıya atılmalarını sağlarlar.
.
Prebiotiklerle iş birliği yaparak simbiotik bir yaşam kolonosi kurarlar
.
Ağızda,midede ve bağırsaklarda patojenlere karşı sayısal üstünlük sağlarlar.
.
Ürettikleri antimikrobiyal maddelerle patojenlere yaşam şansı bırakmazlar.
.
Hastalıklara yol açan kötü bakterileri ,proteinlerden ürettikleri bakteriyosin denilen doğal antibiotiklerle yok ederler.
.
Hastalıklardan korunmada önemli görevleri yanı sıra , hastalıkların iyileşmesindede bağışıklık sistemini güçlendirerek tedavilere çok önemli destek olurlar.
.
Bütün bağışıklık sisteminin ve sindirim sisteminin yönetimini ve diğer sinir,dolaşım ve solunum sistemleri ile senkronizesini sağlarlar.
.
Bütün savunma sistemlerindeki ve bariyerlerdeki sinirler aracılığıyla antikorları mesajlarla yönetirler ve yönlendirirler.
.
Seretonin ; mutluluk hormonun salgısını arttıran triptofan aminoasidinin % 90'ının bağırsaklarda üretilmesini sağlarlar.
.
Seretonin hormonu yanısıra ,melatonin ve leptin hormonlarınında etkin çalışmalarına destek olurlar.
.
Sinirleri onarır ,sakinlik kazandırırlar.Uyku düzenine destek olurlar.;
Gıdaların fermentasyonunda sayıları arttırarak çoğalırlar.
.
Gıdalarda ürettikleri antimikrobiyal maddeler,ve doğal antibiotiklerle koruyucu olarak görev üstlenirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder